Over het evenement

De Zuiderparkloop vindt voor de zevende keer plaats op zondag 18 april 2021. Het is een gezellig hardloopevenement met een uitdagend en afwisselend parcours waar je onderweg kunt genieten van de schitterende omgeving. Mensen die zelf niet kunnen of willen lopen worden natuurlijk gevraagd om de deelnemers langs het parcours te komen steunen. Bekijk het programma.

Bij de Zuiderparkloop kan een ronde van 5km 1 tot 5 keer gelopen worden. Daarnaast wordt er ook een ronde van 1 km uitgezet voor de familieloop. Degene die in training zijn voor een marathon kunnen de 20km of 25km lopen en kinderen die voor het eerst gaan rennen met hun (groot)ouders kunnen een rondje van 1000 meter lopen. Voor ieder wat wils dus!

Organisatie

De Zuiderparkloop wordt door EPICinderunning georganiseerd. In 2021 organiseren zij ongeveer 20 evenementen, de meeste hiervan bevinden zich in de regio Rotterdam en Haaglanden. De sfeer van de Zuiderparkloop is gebaseerd op het concept van een Vestingloop. Jaarlijk organiseert EPICinderunning 5 vestinglopen, in Bergen op Zoom, Willemstad, Brielle, Hellevoetsluis en Gorinchem. Het uitgangspunt is het organiseren van een gezellig hardloopevenement dat voor iedereen iets te bieden heeft.

Bereikbaarheid

Het Zuiderpark ligt in Rotterdam-Zuid in Charlois nabij winkelcentrum Zuidplein en sportpaleis Ahoy. Het is het grootste stadspark van Nederland, goed voor 215 hectare, ongeveer 430 voetbalvelden groot. Met wandel- en fietspaden, een fantastisch speelterrein, een strandje, moerasgebied, bossen, eilanden en veel water vergeet je welhaast dat je in de grote stad bent.

De start, finish en het wedstrijdsecretariaat zijn allemaal op korte loopafstand van de parkeerplaatsen. Mensen uit de nabije omgeving wordt aangeraden om te voet of met de fiets te komen. Tevens kun je met de bus het evenement bereiken. Kijk voor meer info op www.9292.nl.

Metro: haltes Slinge en Zuidplein
Tram: tramlijn 2 aan de Boergoensevliet en tramlijn 25 aan de Groene Hilledijk.

Parkeren

Er kan geparkeerd worden in parkeergarage Ahoy of Zuiderpark. Dit is op loopafstand naar de start/finish waar ook de kleedgelegenheid en sanitaire voorzieningen voor de deelnemers zich bevinden.

Wedstrijdsecretariaat

Na bij de start/finish locatie zal er een info tent geplaatst worden waar de deelnemers/bezoekers terecht kunnen voor vragen/informatie. De startnummers en shirts/bibbits worden van te voren per post opgestuurd.

Tijdregistratie

De 5KM, 10KM, 15KM, 20KM en 25KM hebben tijdregistratie middels een chip, bij de overige afstanden wordt de tijd weergegeven met klokken bij de start/finish. De eerste die over de finish komt is de winnaar. Iedereen ontvangt een medaille.

Kleedaccommodatie en tasafgifte

Op het evenemententerrein is er dit jaar ook weer een tassenafgifte aanwezig, voor 2 euro per persoon kan je hier als deelnemer gebruik van maken. Via het ticketsysteem kan je van te voren hiervoor een ticket aanschaffen. Helaas zijn er dit jaar geen kleedaccommodaties aanwezig.

Drinkposten

Bij de finish zal een waterpost worden ingericht voor alle deelnemers. Daarnaast is er een waterpost op het parcours. De locaties van de waterposten zullen later bekend gemaakt worden.

Medische post

Bij de start/finish locatie zal een vaste EHBO-post worden bemand door minimaal 2 EHBO’ers. Daarnaast zal er ook een team van 2 EHBO’ers mobiel per fiets meerijden over het parcours tijdens de 5KM, 10KM, 15KM, 20KM en 25KM.

Toiletten

De toiletten bevinden zich nabij de start/finish locatie.

Informatie voor bewoners

Op de dag van de Zuiderparkloop zelf zullen er een aantal verkeersmaatregelen moeten worden getroffen om het evenement veilig te laten verlopen. Er is voor de bewoners in de omgeving een speciale bewonersbrief waarin precies te lezen is welke maatregelen dat zijn. Deze word in aanloop naar het evenement verspreid.